Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2016

Mosterd na de maaltijd

Joep Derksen

Nieuwkoop > Het college van burgemeester en wethouders kreeg donderdag 10 maart een potje mosterd van gemeenteraadslid Quinten van Dobben (VVD). Hij wilde het college hier mee op wijzen, dat het mosterd na de maaltijd is om de gemeenteraad toestemming te vragen over een besluit, dat twee maanden geleden al van kracht is geworden. Wethouder Trudy Veninga (CDA) nam de mosterd namens de afwezige wethouder Guus Elkhuizen (SBN) in ontvangst.

De raad moest toestemming geven voor een wijziging van de 'Gemeenschappelijke regeling Schadeschap luchthaven Schiphol', maar Van Dobben wees er op, dat die wijziging al op 12 januari gepubliceerd was in de Staatscourant. En dus al van kracht is. Dit onderwerp had volgens hem veel eerder behandeld moeten worden, omdat de gemeente in juni vorig jaar al gevraagd was om de gemeenteraad hierover een oordeel te laten geven.


Wethouder Trudy Veninga gaf toe, dat Van Dobben 'helemaal gelijk' had en vroeg een ambtenaar om hierop te reageren. Deze liet weten, dat de ambtenaren andere prioriteiten hadden, zoals het opstellen van een LOP (Landschapsontwikkelingsplan). 'Dit is even doorgeschoven.' Van Dobben constateerde: 'We kunnen nu niets meer. We zitten hier voor Jan met de korte achternaam te discussiëren.' Hij overhandigde hierop het potje mosterd 'als mosterd na de maaltijd' aan de wethouder. Zij zegde toe dit potje door te geven aan wethouder Elkhuizen.