Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2016

Zorgen over groencompetitie

Nieuwkoop > Van alle 390 gemeenten zijn er maar acht in de race voor de Nationale Groencompetitie. Dat is een wedstrijd om de meest groene gemeente van Nederland te worden. De gemeente heeft 100.000 euro geïnvesteerd om deze prijs binnen te slepen, maar zo ver is het nog niet.


Fractievoorzitter Elias den Belzen (SGP/ChristenUnie) wilde donderdag 10 maart wel eens weten, of dat geld goed besteed wordt: 'We zijn voor de Nationale Groencompetitie in competitie met drie andere dorpen. Dat komt wat mager over. We zijn teleurgesteld in het aantal tegenstrevers. Geeft dat niet een bepaald stempel op die groencompetitie?' Wethouder Guus Elkhuizen (SBN), die vorig jaar alles uit de kast haalde om de gemeenteraadsleden te overtuigen van het belang van deze competitie en de noodzaak om er een ton euro's in te steken was bij deze vergadering niet aanwezig. Maar in zijn plaats liet burgemeester Frans Buijserd weten, dat er niet alleen vier dorpsgemeenschappen, maar ook vier steden in de race zijn voor de eerste plek. En die mededeling zorgde bij Den Belzen voor 'ietsiepietsie meer opluchting'.