Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2016

Sores met sporthal

JOEP DERKSEN

LISSE – Fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) wil dat het college van burgemeester en wethouders ingrijpt bij de perikelen rondom de tennishal van de LTC Lisse. Hij stelt dat er sprake is van 'structurele problemen met betrekking tot de bezetting en exploitatie van de tennishal'. Hij wil dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid om die hal ook door andere clubs te laten gebruiken, zoals de Flags en de Spartaan.

De nieuwe tennishal Ter Specke bij LTC Lisse moest van de gemeenteraad zo goedkoop mogelijk zijn, maar nu lijkt goedkoop duurkoop te worden. Het gebruik van de hal neemt steeds verder af. Vorig jaar al wilde de gemeenteraad dat Sportfondsen en LTC Lisse maatregelen zouden nemen om de bezettingsgraad te verhogen. Dat is niet gelukt en hiervoor zijn meerdere oorzaken, zo blijkt uit onderzoek.

Zo zuchten de gebruikers onder de forse temperatuurschommelingen. Dan is het weer te koud en dan is het weer bloedheet in de hal. Het verder aanpassen van de apparatuur is niet mogelijk, zo laat een ambtelijk rapport weten: 'De instellingen zijn op dat moment zo optimaal mogelijk afgesteld. Nog fijnere afstelling zou betekenen dat de installatie teveel zou gaan pendelen wat schadelijk is voor de installatie is.' Ook maakt de verwarmingsinstallatie veel lawaai, maar de gemeente heeft nog geen idee hoe dat probleem aangepakt moet worden. 'Hier zijn wel ideeën over maar het is onzeker of deze tot het gewenste resultaat leiden. Voordat er dure aanpassingen gepleegd worden moet wel zeker zijn dat dit resultaat oplevert.' Een officieel bureau wordt betaald om te onderzoeken hoe het geluid minder kan worden. Terwijl de oplossing heel eenvoudig is: schuimrubber zoals Polypress is zeer geschikt voor isolatie en geluidsisolatie. Dit materiaal kent een hoge dichtheid en voorkomt het overbrengen van trillingen (mits juist toegepast). De pyramide en noppenschuimen zijn geschikt voor onder meer galmvermindering, zo is te lezen op: www.schuimrubber.nl/isolatie.


Inmiddels lopen steeds meer leden weg van de LTC Lisse en ook de pachter van de horeca heeft er geen zin meer in om de kantine open te stellen op de momenten dat kinderen tennisles krijgen. Op aandringen van Sportfondsen Lisse gaat het bestuur van LTC Lisse hierover praten met de pachter. Voor Slootbeek is het duidelijk; de sporthal moet niet alleen beschikbaar komen voor de tennisvereniging, maar 'multifunctioneel gebruikt worden'. Slootbeek legt ook de link met de nog te bouwen sporthal bij voetbalvereniging FC Lisse: 'Het zou natuurlijk zot zijn wanneer voor de nieuwe sporthal extra voorzieningen en extra meters worden voorgesteld, terwijl er tweehonderd meter verderop een tennishal deels niet wordt gebruikt. De tennishal is bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor looptraining door de Spartaan. Verder kan aan kinderen met moderne, betaalbare kunststof atletiekmaterialen op een aantrekkelijke wijze hun sport in de hal worden aangeboden. Ook vereniging Flags kan geïnteresseerd zijn.'