Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2016

Stakende stemmen

JOEP DERKSEN

NOORDWIJK – De politieke partijen zijn er nog niet uit; moeten de strandstoelen nu wel of niet iedere avond opgeruimd worden? Gemeenteraadslid Van den Akker (Puur Noordwijk) kwam met een voorstel, dat de strandtenthouders hun meubilair van maandag tot en met donderdag iedere avond na sluitingstijd opruimt. Volgens zijn partij is zo'n besluit noodzakelijk, omdat de strandtenthouders anders 'zwaarder strandmeubilair' gaat aanschaffen. En dat leidt volgens Van den Akker tot 'een verharding van het strand'.

Ook een ander voorstel van VVD en Puur Noordwijk kwam ter sprake: om de strandtenthouders tóch toe te laten staan om honden op hun strandterras te verwelkomen. Roberto ter Hark (VVD) pleitte: 'Het is aan de ondernemers zelf om te beslissen of zij honden op het terrein toestaan. Om dat te faciliteren, moeten de honden er wel kunnen komen. Sta honden toe op de verharde op- en afritten die leiden tot een paviljoen. Honden zijn dan niet toegestaan op het zand, behalve op aangewezen hondenstranden.'


Burgemeester Jan Rijpstra vond, dat dit voorstel 'niet handhaafbaar was', maar zijn woorden maakten niet voldoende indruk. Bij de stemming bleek, dat er evenveel raadsleden vóór als tegen dit amendement waren. Naast VVD, Puur Noordwijk steunde ook raadslid Van den Bergh (LSNZ) dit voorstel. Maar met tien raadsleden vóór en tien tegen, moet er bij de eerstkomende raadsvergadering opnieuw worden gestemd. Daarom wordt dit onderwerp dan opnieuw behandeld, samen met het 'meubilairamendement' van Puur Noordwijk.