Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 april 2016

Economische agenda moet energie geven aan bedrijfsleven

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders presenteerde vorige week de nieuwe 'Economische agenda Kaag en Braassem: Ruimte voor ondernemen'. De gemeente wil zorgen voor een zo goed mogelijk ondernemersklimaat, waarbij gelet wordt op bereikbaarheid, ontwikkeling en samenwerking.

Zo moeten de komende jaren de verschillende wandel- en fietspaden uitgebreid worden, zodat er één knooppunt ontstaat van wandel- en fietsverbindingen. Dat netwerk moet uiteindelijk helemaal lopen vanaf de Kagerplassen tot aan de Bollenstreek. Ook moeten er meer passantenplaatsen komen bij dorpscentra voor de varende recreanten. Opvallend genoeg zet het college niet in op het uitbreiden van het aantal parkeerplaatsen. De economische agenda praat eigenlijk alleen over het uitbreiden van het openbaar vervoernetwerk en het verbeteren van fiets-, vaar- en wandelmogelijkheden.


Loopt de gemeente nu niet het risico, dat met het aannemen van deze economische agenda afscheid genomen wordt van de mogelijkheid om parkeerplaatsen te realiseren? De VVD-wethouder vindt van niet. 'We hebben niet de intentie om Kaag en Braassem auto-onvriendelijk te maken, maar we willen de bereikbaarheid vergroten. Door de inzet van openbaar vervoer, buurtbusjes of seniorenbusjes. Daar moeten we naar kijken.' Verder wil de gemeente initiatieven ondersteunen om bijvoorbeeld ZZP-ers een gezamenlijke flexibele werkplek te geven in leegstaande bedrijfspanden.