Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 april 2016

Meer bedden gewenst

JOEP DERKSEN

KAAG EN BRAASSEM – In deze gemeente moeten ondernemers zorgen voor zo'n 700 extra bedden voor toeristen. Volgens Kaag en Braassem Promotie (KBP) en de gemeente zou hier behoefte aan zijn. Wethouder Yvonne Peters (VVD) en Arjan Bakker van KBP presenteerden vorige week het 'Bidbook recreatie'.

In dat bidbook staat een overzicht van activiteiten en de recreatiesituatie zoals deze nu het geval is in de gemeente. Bakker: 'We hebben gekeken naar het type recreant en welke vorm van overnachten gewenst is, maar ook wat we samen met ondernemers en de gemeente willen doen.' Er moeten allerlei verschillende soorten overnachtingen komen. Zo zouden er 70 'overnachtingen op het water' bij kunnen komen, maar ook 200 bedden in een plattelandspark. De gemeente heeft hier al een mogelijke ondernemer voor in gedachten: binnenkort wordt contact opgenomen met Landal Greenparks en andere vergelijkbare ondernemingen om hen te vragen of zij zo'n plattelandspark willen opzetten.

Verder zou er binnen deze gemeente ruimte moeten zijn voor 80 camperfaciliteiten, 95 bed & breakfastplaatsen, 40 trekkershutten, 100 kampeerfaciliteiten, 70 hotelovernachtingen en 60 groepsaccommodaties. Echt onderzoek is hier niet naar gedaan; KBP heeft vooral gekeken naar hoeveel overnachtingsmogelijkheden er nu al zijn in gemeenten met een vergelijkbare omvang van Kaag en Braassem. Of die overnachtingslocaties goed gebruikt worden; dat is op dit moment nog niet bekend.

Maar overnachten is één ding, de gasten entertainen is ook belangrijk. Daarom roept Bakker ondernemers op om samen te werken en activiteitenprogramma's op te zetten voor de toeristen. 'Het zou mooi zijn als er bijvoorbeeld overnachtingen komen, die thematisch wat te bieden hebben op het gebied van water.'


Peters wees er op, dat er inmiddels 56 initiatieven zijn binnengekomen, om recreatieactiviteiten op te zetten. Dat varieert van het opzetten van een paardenhuis tot het realiseren van een kampeerterrein of een bed & breakfast. En volgens Bakker moeten de molens in deze gemeente 'consumeerbaar' gemaakt worden. Molenaars zouden hun molen vaker open moeten stellen, zodat toeristen een kijkje in de molen kunnen nemen.