Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2016

Achterstallig onderhoud moet gebeuren

LISSE – Het is nodig om achterstallig onderhoud uit te voeren aan de Beukenhof en De Greef. Ook al wordt er over niet al te lange tijd mogelijk een politiek besluit genomen om een van deze gebouwen te slopen of te verkopen. De kosten van ruim 200.000 euro moeten nu maar even voor lief genomen worden. Wethouder Adri de Roon (D66) maakte woensdag 18 mei tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën duidelijk, dat het laten verslonzen van accommodaties niet wenselijk is.

Maar fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) keek er anders tegenaan. Hij merkte op, dat het dak van De Greef moet worden vervangen. 'De bezetting van de zalen is daar minimaal. Als je dat weet, dan staat De Greef bij mij bovenaan het lijstje om helemaal af te breken. Moeten we nu nog geld gaan stoppen in het vervangen van het dak en het schilderwerk?' Hij maakte duidelijk, dat de politiek zich moet uitspreken over de vraag of en welke gemeentelijke gebouwen gesloopt of verkocht moeten worden. En als De Greef gesloopt moet worden, is het volgens hem geldverspilling om er nu nog geld tegenaan te gooien voor een nieuw dak.


Maar De Roon vond langer onderhoudsuitstel niet gewenst. Bovendien kan het volgens hem nog wel een tijdje duren voordat er een besluit komt over de gemeentelijke gebouwen die weg moeten. 'Het is zeker niet zo dat al dit najaar uitsluitsel gegeven wordt over de vraag of De Greef wel of niet moet voortbestaan.' Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) wilde weten: 'Hoe kan het dat er met een professionele organisatie (Bescal, JD) toch achterstallig onderhoud kan zijn?' De Roon reageerde: 'We hebben vorig jaar met Beukenhof afgesproken om het interne onderhoud op te schuiven. Maar het kan zo niet langer (voortduren, JD), met deuren die niet sluiten. De vloerbedekking kun je niet meer met goed fatsoen aan gebruikers verhuren.'