Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 mei 2016

Duur daknet voor voetbalkooi

JOEP DERKSEN

ROELOFARENDSVEEN – Omwonenden blijven last houden van de voetbalkooi bij basisschool Kaskade. De 75-jarige Kees Bakker hield een vurig pleidooi voor minder overlast. Hij pleitte vooer het geluidsarmer maken van de kooi en verzocht de gemeenteraad om een net over de kooi te hangen, zodat de ballen niet meer in de sloten en tuinen geschopt worden.


Bakker liet weten, dat bij hem inmiddels al vijf ruiten kapot zijn gegaan. Ook leiden de ballen in de tuinen regelmatig tot verwensingen over en weer tussen al dan niet voetballende jeugd en de van hun rust willen genietende omwonenden. Wethouder Henk Hoek liet weten, dat er aan de kooi zelf niets te doen is. Deze staat nu legaal op de huidige plek en bovendien is het – in vergelijking met andere voetbalkooien – geluidsarm. Wel stelde Hoek, dat er plannen zijn voor het ophangen van een 'daknet'. Dat zou in ieder geval de overlast van ballen in de tuinen sterk moeten verminderen. Hoek: 'Het probleem is, dat de kinderen niet in staat zijn om de bal in de kooi te houden.' Zo'n daknet kost volgens de wethouder 12.500 euro; hij zoekt nog uit waar de gemeente dat geld vandaan kan halen.