Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 mei 2016

Kritiek op wethouder Schoonderwoerd

JOEP DERKSEN

KAAG EN BRAASSEM – Fractievoorzitter Paul van Emmerik (VVD) heeft het even helemaal gehad met de manier waarop wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) toelichting geeft over de financiën. Dat bleek maandag 25 april in de gemeenteraadsvergadering tijdens de behandeling van het onderwerp 'Maatschappelijke Agenda 2.0'.

Van Emmerik stelde: 'Deze wethouder dwingt ons om tegen te stemmen. Er is grote onduidelijkheid over de financiën. De wethouder komt hier met nog niet eens een A-4tje (aan uitleg over 12 miljoen euro, JD). Het is geen verantwoording, maar een ruwe schatting waar een half miljoen euro aan fouten in zitten. Hoe hebt u dat nou berekend? Doe het niet of doe het goed. Ik ben hier klaar mee. Die verantwoording mag toch kloppen?! Tel het nou eens op! We kunnen er niet mee instemmen.' Schoonderwoerd zelf was het niet eens met de opmerkingen van Van Emmerik. Hij liet weten, dat alle cijfers pas duidelijk worden, nadat de contracten met zorgaanbieders uitonderhandeld zijn.


Raadslid Riet Spaargaren (SVKB) hekelde het feit, dat de gemeente geld heeft overgehouden op de Wmo-uitgaven. Ze pleitte er voor, dat dit geld wordt besteedt aan andere dingen, zoals jeugdzorg of de hulp in huishouding en riep uit: Je hebt ergens mensen tekort gedaan; kan dat weer teruggedraaid worden?' Hierop reageerde Schoonderwoerd: 'De inkomsten op de Wmo correspondeerden niet met de cijfers die we van tevoren hadden gekregen. Het betekent niet dat de zorg niet geleverd is. De stelling dat mensen tekort gedaan zijn, ondersteunen we niet. We hebben de doelen bereikt en daar is minder geld voor nodig geweest dan uit Den Haag beschikbaar is gesteld.'