Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 mei 2016

De tocht naar nul kilo restafval

Wethouder Yvonne Peters (VVD) gaat zich samen met haar gezin honderd dagen lang inzetten om – als het lukt – nul kilogram restafval over te houden. Dus al het plastic, blik, karton, papier moet zo goed gescheiden worden, dat de normale vuilnisbak leeg blijft. Zij doet mee aan de '100-100-100-actie' en doet in het Witte Weekblad hier de komende maanden verslag van.

De wekenlange opgave om zoveel mogelijk restafval zo goed mogelijk te scheiden, heeft onvermijdelijk gevolgen voor de manier van denken. Omdat we er als gezin zo intensief mee bezig zijn, let ik ook meer op wat anderen met hun afval doen. Onze eigen burgemeester Marina van der Velde doet ook mee aan de 100-100-100-actie en heeft iedere week zo'n 100 gram restafval per persoon per week. Een tip: papier en karton scheiden van het restafval scheelt al vele kilo's per week!

Ook ons gezin had 'maar' honderd gram restafval en dit keer bestond het vooral uit restjes aluminiumfolie van chips- en kroepoekzakken, maar ook de restandschaaltjes van verse vis van de markt. Deze week deden we ook mee aan een actie van Cyclus om oude mobieltjes in te leveren bij bijvoorbeeld ReCell; de opbrengst van die oude mobieltjes wordt gedoneerd aan een goed doel.


En voor de vaste lezers: ik ben vorige week vijf keer naar het gemeentehuis gefietst!