Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2016

Afwimpelen vragen leidt tot boosheid

LISSE – De manier waarop wethouder Adri de Roon (D66) vorige maand tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën (M&F) vragen van fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) afwimpelde, heeft kwaad bloed gezet. Van der Zwet kwam hier op terug tijdens de vergadering van het raadspresidium op maandag 6 juni.

De fractievoorzitter had voorafgaand aan de M&F-vergadering schriftelijk al vragen over BESCAL ingediend, maar hier nog altijd geen reactie op gehad. Toen hij deze vragen in de openbaarheid stelde, reageerde De Roon met de opmerking 'Dit zijn technische vragen en kunnen dus niet beantwoord worden'. Hierop reageerde Van der Zwet met de opmerking, dat de schriftelijke beantwoording ook op zich laat wachten. De wethouder: 'Ook dat is een technische vraag'.


Deze manier van reageren is voor Van der Zwet onacceptabel, zo stelde hij tijdens de presidiumvergadering: 'Ik was niet content met de wijze van beantwoording op mijn vragen over BESCAL. Ik hoop niet dat het nog een keer gebeurt.'