Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2016

Bomen voor bomen

HILLEGOM – Fractievoorzitter Van Egmond (GroenLinks) maakte zich donderdag 9 juni zorgen over 'de voorgenomen bomenkap aan de Kerkstraat'. Hij liet weten, dat de bewoners 'in meerderheid tegen het verwijderen van de bomen zijn'.


Maar wethouder De Jong kon hem geruststellen. Hij liet weten, dat het niet de bomen rond de Kerkstraat zijn, die gekapt worden, maar zo'n zeven bomen op het parkeerterreintje bij de Kerkstraat. Daaronder ligt riolering en de wortels van die bomen tasten de rioleringsbuizen aan. Ook de fundering van de schuurtjes in de omgeving dreigt tenonder te gaan aan de voortgroeiende wortelen van de bomen. De wethouder informeerde, dat de bomen niet waardevol genoeg zijn om ze te verplaatsen, maar ze worden wel vervangen voor nieuwe exemplaren 'die beter geschikt zijn voor de situatie'.