Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2016

Kleischelpen wandelpad komt er toch

JOEP DERKSEN

HOOGMADE – Het heeft even geduurd om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, maar nu ziet het er naar uit dat het toch gaat lukken: een wandelpad langs de HSL (Hogesnelheidslijn). Dit inwonerinitiatief werd vanaf het begin verwelkomd door de gemeente, maar ook ProRail en Infraspeed moesten van het nut overtuigd worden. Wethouder Floris Schoonderwoerd kondigde vorige week aan, dat dit is gebeurd.


Het wandelpad ligt aan één zijde langs de A4 en HSL, maar aan de andere zijde aan de open polder. Door het geluidsscherm is er voor de toekomstige wandelaars maar weinig geluidsoverlast van de voortrazende treinen en wegverkeer. Wel moet het bestaande hek bij de HSL verhoogd worden en bovendien wordt aan de bovenkant van dat hek prikkeldraad geplaatst. Om de wandeling aangenaam te maken voor iedereen, wordt er een kleischelpenpad aangelegd. Dat is een pad met een onderlaag van kleischelpen. Hierdoor wordt het pad vanzelf verhard als je er op loopt of rijdt met een scootmobiel of kinderwagen. Fietsers en bromfietsers mogen niet op het wandelpad komen. Met de komst van het wandelpad is een droom uitgekomen van de initiatiefnemers, Jan en Koos van der Meer, leden van de Dorpsraad Hoogmade.