Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2016

De tocht naar nul kilo restafval

Wethouder Yvonne Peters (VVD) gaat zich samen met haar gezin honderd dagen lang inzetten om – als het lukt – nul kilogram restafval over te houden. Dus al het plastic, blik, karton, papier moet zo goed gescheiden worden, dat de normale vuilnisbak leeg blijft. Zij doet mee aan de '100-100-100-actie' en doet in het Witte Weekblad hier de komende maanden verslag van.

Deze week 900 gram afval en dat kwam voor een deel door een klein feestje. Afgelopen woensdag hadden we hier namelijk onverwachts reden toe, toen bleek dat onze zoon de propedeuse van zijn studie rechten heeft gehaald. Knap gedaan, we zijn trots op hem.
Dit was natuurlijk reden voor een drankje, met wat lekkers erbij, samen met de opa's en oma. Maar het eindresultaat was wel wat extra restafval met vooral bierdoppen en wederom verpakkingen van zijn favoriete snack: de borrelnootjes.
Nog steeds weet ik regelmatig niet in welke bak sommige verpakkingen horen. Deze week bijvoorbeeld; de versleten borsteltjes van onze elektrische tandenborstels. Van de burgemeester kreeg ik de tip de 'app recyclemanager' te installeren. Dat heb ik gedaan en het is inderdaad een aanrader, want je krijgt bij elke verpakking direct de juiste bak te zien. En ja, helaas horen de borsteltjes in het restafval. Nog zestien dagen: op naar 1 juli!


Yvonne Peters