Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juni 2016

Burgemeester Jaensch steunt geheimhouding

OEGSTGEEST – En opnieuw weigeren het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraadsleden openheid te geven over de gang van zaken rondom de brug Poelgeest. Meerdere malen heeft een inwoner gevraagd om opheffing van de geheimhouding en hij werd hierbij in het gelijk gesteld door de bezwaarschriftencommissie.


Maar het college trekt zich niets aan van het besluit van de commissie. Zij verklaart het bezwaarschrift van de inwoner 'niet ontvankelijk'. En de nieuwe burgemeester Emile Jaensch doet vrolijk mee met deze tactiek van geheimhouding. Hij liet de gemeenteraadsleden weten: 'Wij staan in ons recht'. Alleen de politieke partij Lokaal was tegen deze gang van zaken. Maar zij hebben slechts twee zetels in de gemeenteraad en konden dus geen potten breken.