Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2016

Hogere lastendruk voor inwoners

LISSE – Er was een tijd, dat Lisse behoorde tot de zestig gemeenten waar inwoners te maken hadden met de laagste belastingdruk. Maar die tijd ligt ver achter ons, zo blijkt uit een onderzoek van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheid (COELO). In het overzicht zien we de gemeente pas terug op de 150ste plaats. Éénpersoonshuishoudens betalen hier gemiddeld 634 euro aan gemeentelijke lasten en voor meerpersoonshuishoudens is dat bedrag 709 euro.


Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) laat weten, hoe het komt, dat de positie van Lisse zo sterk verslechterd is: 'We vinden heel belangrijk dat de lokale lasten niet meer stijgen dan nodig is. Bovendien moeten de diensten kostendekkend zijn. Als je zegt, dat we in de top 75 willen komen, zijn de diensten niet meer kostendekkend. In het verleden werden die lasten aangevuld om ze zo laag mogelijk te maken. Maar wij zeggen; “Wat het kost, dat kost het”. Dat heeft er inderdaad toe geleid dat de tarieven van afgelopen jaren voor met name het riool zijn gaan stijgen.'