Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2016

Geen extra zonnepanelen op gemeentelijke daken

HILLEGOM – Een pleidooi van GroenLinks, Bloeiend Hillegom en de PvdA voor het plaatsen van meer zonnepanelen op daken van gemeentelijke panden haalde het donderdag 9 juni niet tijdens de raadsvergadering. De coalitiepartijen stemden tegen dit initiatief.


Wethouder Verheijen vond deze motie overbodig, omdat 'het verduurzamen van gemeentelijk vastgoed al beleid is'. Eerst wil hij van de gemeenteraad weten, welke doelstellingen er zijn waar het gaat of Hillegom een energieneutrale of klimaatneutrale gemeente moet worden. En in welk jaar dat moet gebeuren.' Het voorstel van de oppositiepartijen werd met 5 stemmen voor en 13 verworpen.