Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juni 2016

Motie tegen wethouder haalt het niet

OEGSTGEEST – Een motie over wethouder Marien den Boer (CDA) met betrekking tot het datalek, werd vorige week ingediend door PrO en Lokaal. De manier van handelen van de wethouder werd door deze twee partijen afgekeurd.


Fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO) lichtte toe, waarom de beide partijen kwamen tot het opstellen van de motie. Hij verwees naar de inwonersavond die plaatsvond over het datalek. 'Nooit eerder in deze gemeente hebben we zoveel inwoners op één avond mogen begroeten om hun ongerustheid te uiten.' Tijdens de avond beklaagden inwoners over het feit dat ze geen informatiebrieven ontvangen hadden. Van Tongeren: 'Het was een rommeltje en we zijn als raad onvolledig geïnformeerd over de feiten. Er zijn meer gegevens gelekt dan ons was verteld en het datalek kan morgen weer gebeuren.' Maar geen enkele andere partij stemde voor deze motie. Fractievoorzitter Vincent Janssen (VVD) vond 'm 'ontijdig'. Hij riep Den Boer op om 'nog steviger de regie te voeren'. Ook de partijen D66, CDA en LO bleven de wethouder hartelijk steunen.