Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juni 2016

Duurzaamheidswens moet nog groeien

LEIMUIDEN – De allereerste duurzaamheidsmarkt was zaterdag 4 juni geen groot succes. Slechts weinig inwoners wisten dit evenement te vinden, dat plaats vond in De Ontmoeting. De Adviesraad Duurzaamheid had deze markt georganiseerd, met als thema: 'Energie in en rondom de woning'.


Energiebesparende maatregelen zijn niet alleen goed voor deze planeet, maar op termijn ook goed voor de eigen portemonnee. Bovendien wil het gemeentebestuur dat Kaag en Braassem in 2040 'energieneutraal' is. Dertien bedrijven stonden daar klaar om mensen advies te geven over het verbeteren van de duurzaamheid van hun woning. Dan gaat het onder meer om het plaatsen van zonnepanelen, zonnecollectoren, windturbines en besparingstips voor verlichting en verwarming. Maar echt druk werd het niet, zo liet mede-organisator Job Grovenstein weten. 'De opkomst viel wat tegen mede door de warmte en de vele activiteiten in de regio. Toch smaakt deze duurzaamheidsmarkt naar meer; een tweede editie wordt in oktober of november georganiseerd. Ook dan zullen de bedrijven hun adviezen en waren weer aanbieden.