Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 september 2016

Scholenfusie kwestie van nog maar enkele jaren

LEIMUIDEN – Er bestaan vergaande plannen om de basisscholen De Schakel, Kleine Wereld en Torenvalk tot één brede school te laten fuseren. Directeur Bas Vos van De Schakel verwacht, dat die brede school er al over drie jaar zijn kan. De plek waar de nieuwe fusieschool moet komen, is nog niet zeker. Het zou kunnen zijn vlakbij de locatie waar nu De Schakel staat, maar ook wordt gekeken naar de mogelijkheid om een voetbalveld van SV Kickers op te offeren voor de komst van een nieuw schoolgebouw.

Het samenvoegen van drie scholen is niet uniek voor Nederland, maar wél is het bijzonder dat een katholieke, protestantse en openbare school samengaan. De directeuren gaan dan ook niet over één dag ijs, zo laat Vos weten. 'We willen niet in de valkuil stappen, dat we één school krijgen met drie afdelingen. De gesprekken verlopen voorspoedig en in een goede sfeer willen we er één volwaardige school van maken.'

Ook de gemeente is voorstander van de scholenfusie. Samen hebben de scholen namelijk nog geen 350 leerlingen. Bovendien zijn de drie huidige scholen bouwtechnisch compleet afgeschreven. De idee is, dat in het nieuwe gebouw ook voor- en naschoolse opvang en een bibliotheek wordt gevestigd. De maandelijkse gesprekken tussen de drie directeuren vinden op het gemeentehuis plaats. Wethouder Herman Haarman (D66) laat hierover nog niet het achterste van zijn tong zien over de uiteindelijke plek waar de fusieschool moet komen: 'Er zijn een aantal scenario's; ik doe hier geen concrete uitspraken over.' Wel wordt er zeer zorgvuldig op gelet, dat de infrastructuur (de wegen naar en parkeerplaatsen) bij het nieuwe schoolgebouw goed zal worden.


Joep Derksen