Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 september 2016

Dwangsom van 75.000 euro

OUDE WETERING – De eigenaar van twee gebouwen aan de Kerkstraat 1 en 2 krijgt vier maanden de tijd om de gebouwen in goede staat te herstellen. Als dat niet gebeurt, moet hij een dwangsom van 75.000 euro betalen aan de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders staat niet toe, dat de gebouwen gesloopt worden, omdat deze panden worden beschouwd als 'beschermd dorpsgezicht'.


De gebouwen zijn in erbarmelijke staat. De eigenaar heeft het initiatief genomen om de oude boerderij aan de Kerkstraat 2 te verbouwen tot twee woningen, maar de gemeente wacht nog op extra gegevens, zodat deze aanvraag beoordeeld kan worden. Volgens een ambtelijk rapport is er op dit moment sprake van 'ernstige strijdigheid met de redelijke eisen van welstand'. Verzoeken aan de eigenaar om hierin verandering te brengen leiden volgens de gemeente 'slechts tot cosmetische ingrepen of damage control'. De commissie Ruimtelijke Kwaliteit is het eens met de gemeente. Inmiddels is een oude sloopvergunning voor een deel van het terrein ingetrokken, dus lijkt er voor de eigenaar van de panden niets anders op te zitten dan flink te investeren om de gebouwen weer te laten voldoen aan de eisen van welstand.