Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2016

Minder kans op asielzoekerscentrum

LISSE – De kans dat er nog een asielzoekerscentrum naar dit dorp komt, is flink afgenomen. Net voor de zomervakantie nam de gemeenteraad nog het besluit, dat een asielzoekerscentrum (azc) van harte welkom is in deze gemeente. Wel zou het aantal bewoners van dit azc maximaal 300 personen moeten zijn. Ook moest nogmaals de noodzaak van de komst van het azc bevestigd worden.

Amper een dag na dit raadsbesluit kwam het nieuws, dat het aantal vluchtelingen gigantisch is afgenomen en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) liet weten, zich te beraden over de vraag hoeveel asielzoekerscentra er nog nodig zijn. Vorige week werd duidelijk, dat er geen nieuwe azc's meer geopend hoeven te worden. En wat het college van burgemeester en wethouders betreft, hoeft dat niet in dit dorp.


In een persverklaring laat het college weten: 'Het lijkt erop dat er geen noodzaak is om een azc in Lisse te openen. Dit is een conclusie die het college trekt uit een persbericht van Ministerie, IPO, VNG en COA over het sluiten of niet-opengaan van geplande azc's.' Helemaal zeker, dat er geen azc komt, is het nog niet. Het COA heeft het verzoek voor een azc in Lisse namelijk nog niet ingetrokken. Later deze maand laat de gemeente definitief weten, wat het (vernieuwde) standpunt is over de komst van een azc.