Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2016

Nieuwe woningen op Hoogmadese Wetering I in 2020

HOOGMADE – Het duurt nog in ieder geval tot het jaar 2020 voordat er woningen staan op Hoogmadese Wetering I. Dat liet Peter van Pelt van Vita Vastgoed BV donderdag 22 september weten tijdens een informatiebijeenkomst voor de inwoners.

De Stichting erven Cornelis Sprongh is eigenaar van de grond en de plannen voor woningbouw op dit gebied bestaan al jaren. Door de economische crisis werden die stopgezet, maar Van Pelt is al sinds 2015 bezig met nieuwe bouwplannen. Hij informeerde de aanwezigen, dat er op die locatie ,,minimaal 34 en maximaal 40 woningen'' zullen komen. Dat zijn grotendeels rijtjeshuizen, maar op één deel van het terrein (aan de noordkant, ter hoogte van de Graaf Willem II) komt er een 'flexibele locatie'. Daar wordt het nog mogelijk, in samenspraak met de toekomstige kopers, om er vrijstaande woningen of twee-onder-één-kappers te plaatsen.


Aan de oostkant van het plan komen veertien woningen, zo is nu de bedoeling. Dat zijn er vier meer, dan eerst bedacht was. Een deel van die woningen worden zogeheten duplexwoningen; onder één dak komen dan twee kleinere woningen. Één woning op de begane grond en één woning op de eerste etage. 30% van de 40 koopwoningen (dus 12 huizen) vallen onder de categorie 'sociaal'. Hiervoor moet tussen 180.000 euro en 185.000 euro worden neergelegd. Vervolgens lopen de prijzen op tot 400.000 euro, afhankelijk van het woningtype en de gebruikte materialen. Van Pelt liet weten, dat de officiële procedures en het bouwrijp maken van de grond nog minimaal drie jaar gaan duren. ,,De start van de bouw is op z'n vroegst medio 2019. Met een heleboel mitsen en maren kunnen we de woningen in 2020 opleveren.''