Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2016

Raad akkoord met 300.000 euro voor De Spartaan

LISSE – Het bestuur en de leden van atletiekvereniging De Spartaan kunnen opgelucht ademhalen. De gemeenteraad stelt 300.000 euro beschikbaar, zodat de huidige faciliteiten van de verenigingen opgeknapt en uitgebreid kunnen worden. Hierdoor kan het clubhuis helemaal opnieuw opgebouwd worden, kunnen de kleedkamers worden uitgebreid en de doucheruimtes vernieuwd. Ook kan de club dan voldoen aan landelijke regels, door het aanleggen van een dopingruimte een een fysio- en massageruimte.


Tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 7 september kwamen meer dan honderd van de 790 leden van De Spartaan in hun sporttenue naar de raadszaal. Om zo aan de politici te laten weten, dat zij graag wilden dat de gemeente de 300.000 euro ter beschikking stelt. Er waren die avond maar weinig kritische opmerkingen te horen van de commissieleden. De club kreeg complimenten voor het feit, dat een deel van het werk wordt gedaan door vrijwilligers; hierdoor blijft het totale bedrag aan kosten een stuk lager. Dit onderwerp wordt in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 15 september behandeld als hamerstuk, zodat nu al duidelijk is dat De Spartaan de drie ton tegemoet kan zien.