Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2016

Willekeurige bekeuringen

LISSE – Het lijkt er verdacht veel op, dat boa's selectief bezig zijn met het uitdelen van bekeuringen. Zo kreeg een hondenuitlater wél een prent, toen hij zijn auto had geparkeerd aan de Van Lijndenweg. Hij ontdekte dit bij terugkomst. Maar honderd meter verderop aan diezelfde straat stonden enkele auto's van trimmers, die naast hun auto bezig waren. Zij kregen geen bekeuring. Fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) kaartte deze kwestie woensdag 7 september tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën aan bij het college van burgemeester en wethouders.


Mesman liet verder weten, dat de ontvanger van de bekeuring achter de boa's aan is gegaan en hen liet weten, dat er sprake is van willekeur. Hierop hebben de boa's de parkeerbon alsnog verscheurd. De PvdA-Groenlinks fractievoorzitter stelde: 'Bij onze boa's moet willekeur uit den boze zijn'. Maar burgemeester Lies Spruit wilde niet bevestigen, dat er sprake is van willekeur. Wel heeft ze de boa's op deze zaak aangesproken. Verder wil ze alleen in beslotenheid over deze kwestie praten.