Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2016

Uitgaansregels nader bekeken

LISSE – 'Waarom wordt er niet gehandhaafd op de aanwezigheid van 16- en 17-jarigen in de horecazaken? En als er niet gehandhaafd wordt, waarom schrappen we die regel dan niet?' Deze twee vragen stelde commissielid Marianne Bergman (CDA) woensdag 7 september tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.


Ze deed dit naar aanleiding van een artikel over een 16-jarige jongen, die in De Gewoonste Zaak aangevallen werd. Burgemeester Lies Spruit bevestigde, dat de Drank- en Horecawet aangeeft, dat jongeren onder de 18 geen alcohol mogen drinken. Ze vroeg zich af, 'of het wijs is, dat jongeren van die leeftijd nog tot drie uur 's ochtends in een horecazaak mogen zijn'. Het college van burgemeester en wethouders gaat hierover nadenken en mogelijk de regels aanpassen. Als dat gebeurt, wordt dit onderwerp verder besproken in de gemeenteraad.