Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2016

'Verkoop Floralis voor een euro'

LISSE – Het financiële tekort van Floralis loopt steeds verder op. De gemeenteraad had jaren geleden geëist, dat het maximale tekort per jaar 277.000 euro moet zijn. Maar vorig jaar liep het exploitatietekort al 58.000 euro hoger op. Nu blijkt er zelfs een tekort te zijn van 84.000 euro. Een marketingplan is opgesteld om het tij te proberen te keren. Maar inmiddels klinken de stemmen steeds luider om het hele gebouw Floralis voor een euro te verkopen, zo bleek woensdag 7 september tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.

Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) noemde het marketingplan 'vliesdun' en fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) vroeg zich af of het wel realistisch is, dat er de komende vijf jaar ieder jaar 17.000 euro extra verdiend kan worden aan de huidige gebruikers of door extra uren, dat ruimtes in het pand verhuurd worden. Wethouder Adri de Roon (D66) liet weten, dat het niet realistisch was, om er van uit te gaan dat Floralis maximaal een jaarlijks tekort van 277.000 euro zou hebben. 'Het is niet vreemd dat dit bedrag niet zo'n haalbare kaart is.' Volgens hem gaat het nog zeker 'een jaar of vijf tot zeven' duren, voordat duidelijk wordt of Floralis het financieel minder slecht gaat doen. 'Het is een mogelijke zaak, maar of het realistisch is, zal de toekomst uitwijzen.' De Roon hoopt, dat er mensen in het dorp zijn met plannen om het exploitatietekort van Floralis verder terug te dringen, zo liet hij weten.

Fractievoorzitter Roeland den Breejen (SGP/ChristenUnie) is nu wel klaar met dat hele Floralis: 'Het was, is, en blijft een hoofdpijndosiser en de hoofdpijn neemt alleen maar toe. Voordat de hoofdpijn ondraaglijk wordt en de exploitant zegt dat hij het voor gezien houdt, moeten we kijken of we dit pand af kunnen stoten. Al is het maar voor een euro. Boek dit risico af en verkoop de boel. Daarmee werken we een structureel tekort van minimaal 400.000 euro per jaar weg.'


Tekst: Joep Derksen