Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2016

Wethouder komt te laat met informatie

KAAG EN BRAASSEM – Eind juni zegde wethouder Yvonne Peters (VVD) toe, dat de gemeenteraad op 12 september nog een definitief besluit zou mogen nemen over de onteigeningsprocedure van deelgebied De Poelen. Maar deze week kwam ze met het bericht, dat ze de raad nog niet kon informeren over de laatste gang van zaken.


Peters vond het allemaal enorm spijtig, dat ze de raad niet op tijd inzage kon geven in alle stukken, 'vanwege de juridische aspecten'. Eerste wilde ze alle punten en komma's nog even met de burgemeester en andere wethouders bespreken. Hierdoor blijft het raadsbesluit van kracht om de onteigeningsprocedure van deelgebied De Poelen op te starten. Tegelijkertijd kregen de mensen van wie de grond wordt onteigend niet de kans om aan de raadsleden hun kant van het verhaal te laten horen. De raadsleden spraken nog even over de vraag of er dan een extra vergadering moest worden gehouden over dit onderwerp. Maar burgemeester Marina van der Velde drukte die discussie snel de kop in. Ze stelde, dat de raad al het besluit tot onteigening had genomen voor de zomervakantie en dat de raad nog nader geïnformeerd zou worden. En dat die informatie er ook komt via een uitgebreide mededeling.