Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2016

Detailhandel moet weg van bedrijventerreinen

LISSE – Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) stelt zich hard op, waar het gaat om winkels die zich op bedrijventerreinen willen vestigen. 'Detailhandel hoort niet op industrieterreinen', zo liet hij donderdag 8 september weten tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur.


Hij noemde met name één winkel: 'Wij vinden de plek van Action ongewenst. Het is verkeersgevaarlijk en zo'n winkel zou een versterking van het centrum kunnen zijn, als die daar zit. Ook vinden we het ongewenst dat andere winkeltjes daar omheen ontstaan. We gaan handhaven op de winkeltjes die daar op het bedrijventerrein niet legaal zitten.' Mogelijk moet er dan planschade betaald worden, maar het college gaat goed bekijken welk bedrijf hier wel of niet voor in aanmerking komt. Ruigrok: 'Bedrijven die daar illegaal zitten sinds de periode na 2008, hebben geen recht op planschade.'