Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2016

Extra parkeerplaatsen in vernieuwde Havengebied

LISSE > Dankzij gemeenteraadslid Martijn Tibboel krijgt het Havengebied na de herinrichting toch nog extra parkeerplaatsen. Het was al de bedoeling, dat er 25 extra plekken voor auto's zouden komen, maar hier komt dus nog een schepje bovenop. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) verstrekte dinsdag 11 oktober meer informatie.

Het college heeft het definitieve ontwerp van de herinrichting Havengebied vastgesteld. In plaats van 25 extra parkeerplaatsen komen er dus 33 plekken bij. Op initiatief van Tibboel is het gelukt om zes extra plaatsen te vinden bij de HOV-bushalte. Ook krijgt het gebied vanaf volgend jaar negen extra bomen. Al met al een mooi resultaat, zo oordeelt de wethouder: ,,Het is een mooie mijlpaal.'' In het verblijfsgebied krijgen voetgangers en fietsers voorrang op de automobilisten.

De werkzaamheden beginnen in februari of maart en de gevolgen zullen maandenlang merkbaar zijn voor de bezoekers van het Lissese winkelcentrum. In totaal verdwijnen er tijdelijk zo'n honderd parkeerplaatsen. Want niet alleen wordt het Havengebied opgeknapt, ook beginnen volgend jaar de werkzaamheden voor de aanleg van het retentiebassin voor de Van der Veldtstraat. Hierdoor zijn een vijftigtal parkeerplekken achter de Hema in de maanden maart en april niet te gebruiken.

Toch wil het college de aanleg van het retentiebassin niet uitstellen. Nieuwenhuis: ,,Het gaat niet verschuiven. We willen het die mensen niet aandoen om nog langer te wachten met de aanleg van het retentiebassin. Ze zitten al in onzekerheid. We zorgen dat we daar netjes voor de bouwvak weg zijn.'' Om de ergste parkeernood toch een beetje tegen te gaan, blijven zo'n dertig plekken in het Havengebied steeds bruikbaar. Ook hoopt Nieuwenhuis dat elders in het dorp tijdelijke parkeerplekken gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld een terrein bij de Rabobank en achter de Shellpomp, waar de voormalige autogarage stond. Nieuwenhuis neemt contact op met de Rabobank en Shell om te proberen extra parkeerplaatsen te regelen. Ook maakt hij zich hard om het personeel in het gemeentehuis een steentje bij te laten dragen. ,,Zo'n dertig ambtenaren komen met de auto naar het gemeentehuis en ze parkeren hun auto hiernaast. We kijken of ze op het grasveld van het gesloopte Rustoord kunnen staan. Uiteraard is het gemeentelijk personeel bereid om daar aan mee te werken. Wel moet ik deze optie nog met Rustoord bespreken.''


Joep Derksen