Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2016

Roze koeken en Regenboogvlag

OEGSTGEEST > Dinsdag 11 oktober hees het voltallige college van burgemeester en wethouders de Regenboogvlag. Zij deden dit ter ere van de internationale Coming Out Dag. De Regenboogvlag is een symbolische steunbetuiging aan alle homoseksuelen, lesbiënnes en biseksuelen die nog altijd niet uit de kast durven te komen. Gemeenteraadslid Gerlof Kruidhof (PRO) ondersteunde het college bij de handeling.

Burgemeester Emile Jaensch liet weten na afloop van de ceremonie: ,,Dit is niet de eerste keer dat de vlag hangt in Oegstgeest, maar wel de eerste keer dat ik het doe. En ik doe het met veel plezier.'' Hoe vindt de burgemeester het, dat niet overal de vlag wappert? Zo heeft de gemeenteraad van Lisse nog in meerderheid tegen het laten wapperen van de Regenboogvlag gestemd. Jaensch: ,,Het is aan andere gemeenteraden om hun eigen keuze te maken.'' De ceremonie werd afgesloten met het eten van roze koeken, die wethouder Wendelien Tönjann (VVD) kwistig uitdeelde.


Joep Derksen