Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2016

LSNZ woest over uitspraken gemeentesecretaris

NOORDWIJK > De afscheidsborrel van gemeentesecretaris Jack de Vos krijgt nog een bestuurlijk staartje. De fractie van collegepartij Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig (LSNZ) is furieus over uitspraken die De Vos deed, toen hij formeel nog gemeentesecretaris was. De partij eist een reactie op deze uitspraken.

In vragen aan het college stelt LSNZ: ,,Jack de Vos sprak tijdens zijn afscheidsspeech: ''Deze periode gaat het niet meer lukken, maar de fusie van Jan (Rijpstra, burgemeester van Noordwijk, red.) en Gerrit (Goedhart, burgemeester van Noordwijkerhout, red.) zit er zeker aan te komen”.
Deze zin sprak hij uit nadat hij in zijn aanloopje daarnaartoe nadrukkelijk stelde als gemeentesecretaris alle geheimen van Noordwijk te kennen.''

De fractie van Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig laat weten ,,hevig geschokt'' te zijn, dat de hoogste ambtenaar van de gemeente deze politieke uitspraak deed ,,buiten al zijn bevoegdheden om''. LSNZ stelt, dat De Vos hiermee ,,de gemeenteraad openlijk schoffeerde''. De partij wil van het college weten, of zij wisten dat De Vos deze uitspraken zou doen en of het college zich ,,openlijk gaat distantiëren van die uitspraken''. Een gemeentelijk woordvoerder wil niet veel kwijt over deze kwestie: ,,Het college zal de vragen serieus beantwoorden volgens de geldende procedures.''


Joep Derksen