Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2016

Nieuwe precariobelasting

LISSE > Het college van burgemeester en wethouders voert opnieuw een precariobelasting in. Dit keer zijn het de standplaatsenhouders die flink wat meer geld moeten betalen om hun centen te kunnen verdienen. Het gaat hierbij om de ondernemers die oliebollen, vis, kaas of loempia's verkopen in een mobiele kraam.


In totaal zijn het tussen de vijf en tien ondernemers, die in de Poelpolder en het centrum staan. Tot nu toe betaalden ze vaste huurbedragen, maar vanaf 1 januari moeten ze dus precariobelasting gaan betalen. Volgens wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) heeft dit besluit te maken met de ,,harmonisatie van het beleid van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Zo heb je eenduidig beleid met de drie gemeenten.'' Nou moeten winkeliers die hun waren buiten de winkel stallen hiervoor precariobelasting betalen in Hillegom. Gaat de gemeente Lisse dit in het kader van de harmonisatie ook doen voor de eigen winkeliers? Nieuwenhuis: ,,Nee. De manier waarop je het beleid vorm geeft is gelijk, maar hoe je het inkleurt kan iedere gemeente zelf vaststellen.'' De nieuwe precariobelasting levert Lisse op jaarbasis 2.000 euro aan extra inkomsten op.