Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2016

'Sluitende begroting'

OEGSTGEEST > De gemeentelijke lasten stijgen ook volgend jaar weer, al zijn het geen enorme bedragen. De tarieven voor de rioolheffing dalen zelfs met 9,4%, maar daar staat weer een stijging tegenover van de afvalstoffenheffing met 6,1%. Ook stijgt de OZB met een half procent; dat staat gelijk aan het officiële inflatiecijfer.


Wethouder Marien den Boer (CDA) constateert tevreden: ,,De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de financiële positie van Oegstgeest. Dit jaar zien wij een stabiel beeld voor de komende jaren; we hebben weer een sluitende begroting, die ook meerjarig sluitend is. Er ligt een solide financiële basis voor onze gemeente.'' Volgens Den Boer kan Oegstgeest haar schulden binnen enkele jaren afbouwen van 84 miljoen euro naar 50 miljoen euro.