Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2016

Geen sluiting kunstgrasvelden

OEGSTGEEST > In deze gemeente liggen twee kunstgrasvelden die mogelijk kankerverwekkend kunnen zijn. Deze velden worden gebruikt door de verenigingen UDO en VV Oegstgeest. Vorige week kwam in het nieuws, dat het rubbergranulaat op dit type kunstgrasvelden gevaarlijk zou kunnen zijn voor de gezondheid.

Officieel mag er wel op gespeeld worden, zo lang alle spelers zich na afloop goed douchen én schone kleren aantrekken. Kleine kinderen moeten in de gaten gehouden worden, zodat ze die kleine rubberen korreltjes niet in de mond nemen. Toch wil het college van burgemeester en wethouders niet zo ver gaan, om de velden uit voorzorg af te sluiten.

Wethouder Marien den Boer (CDA) laat hierover weten: ,,We hebben direct contact met UDO en VV Oegstgeest en afspraken gemaakt om elkaar regelmatig op de hoogte te houden. We wachten nog de onderzoeken af, in lijn met de KVB. We sluiten de velden op dit moment niet uit voorzorg af. Als er aanleiding voor is, zullen we met verenigingen om tafel zitten.'' Hebben verenigingen al gevraagd om de huidige velden te slopen? ,,Ik heb nog geen indicatie dat een aanvraag komt voor een nieuwe kunstgrasveld.''


Joep Derksen