Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2016

,,Geen ontembare honger naar parkeerplaatsen''

TER BEEK > Uit gesprekken met bewoners van Ter Beek zou blijken, dat er helemaal niet zo'n behoefte is aan extra parkeerplekken. Dat liet wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) dinsdag 11 oktober weten.

Na de wijken Vrouwenpolder en Meerenburg is het nu de beurt aan Ter Beek om extra parkeerplaatsen te krijgen. Het college van burgemeester en wethouders bezocht de wijk onlangs, maar zij kregen te horen van de mensen die ze spraken, dat de behoefte aan nieuwe plekken voor het autoparkeren meevalt. Nieuwenhuis gaf het voorbeeld van een vrouw die al veertig jaar in de wijk woont en vertelde, dat ze altijd haar auto kwijt kan, al moet ze af en toe 150 meter lopen.


Dat klonk het college blijkbaar als muziek in de oren, want Nieuwenhuis liet weten: ,,Er is dus geen ontembare honger naar parkeerplaatsen.'' Nu is besloten om maar een paar kleine ingrepen te plegen. Van tevoren was geschat dat de gemeente maximaal 100.000 euro moest uitgeven voor de parkeerverbeteringen, maar de kosten zullen hooguit 15.000 euro bedragen.