Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2016

Uit beeld verdwenen

LISSE > De gemeenteraadsleden zijn niet meer welkom bij de televisie-uitzendingen van Bollenstreek Omroep (BO). Al jaren vraagt BO om een aanvullende vergoeding, zodat de omroep niet alleen via radio en internet nieuws kan brengen, maar ook televisieprogramma's kan maken. Maar Lisse houdt de portemonnee stijf gesloten, zo liet wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) woensdag 12 oktober tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën weten.


Fractievoorzitter Jeanet van der Laan (D66) vroeg aan het college, of het klopte dat vanwege de bezuinigingen bij de omroep de gemeente Lisse voorlopig niet meer deel kan nemen aan de uitzendingen. ,,Kunnen ze ons zomaar uitsluiten van die uitzendingen?'' De wethouder stelde, dat BO inderdaad een hogere bijdrage had gevraagd ,,omdat ze iets actiefs met tv willen doen. Onze overeenkomst loopt nog anderhalf jaar. We moeten een keuze maken of we doorgaan met BO. Er was een investering gevraagd, waarmee ze ook tv-apparatuur konden kopen om uitzendingen op locaties te verzorgen. Het gaat hier om heel veel geld. Ik vind het niet verantwoord om daar een fors bedrag in te steken,. Dat besluiten we pas op het moment dat ze doorgaan (als streekomroep, JD) of niet. We dragen nu het bedrag bij, dat we al jaren doen.'' Voortaan kunnen de Lissese raadsleden dus niet meer op BO-televisie te bewonderen zijn.