Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2016

VOG voor nieuwe raadsleden

LISSE > Moeten inwoners die raadslid willen worden, een verklaring omtrent goed gedrag (VOG) aanvragen? Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) had hier woensdag 12 oktober grote twijfels over tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën. Hij vroeg zich af of zo'n VOG er voor zou zorgen, dat mensen er van af zien om raadslid te worden. ,,Gaan wij nu voor rechter spelen?'', zo wilde hij van burgemeester Lies Spruit weten.


Maar zij vond, dat een VOG helemaal geen gek idee is. ,,Als er een VOG onderzoek is geweest, dan zouden inwoners kunnen vinden, dat de raadsleden het recht hebben om in de raadszaal te zitten. Het is ook een morele kwestie.'' Ze wees er op, dat sportverenigingen ook steeds vaker een VOG eisen aan vrijwilligers en concludeerde: ,,Als voorbeeldfunctie zou ik het voor politieke partijen een uitstekend idee kunnen vinden om dit te doen.''