Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2016

Basisschool piept en kraakt

HOOGMADE > Het onderwijzend personeel zucht en steunt onder de krakkemikkige bouw van basisschool Ter Does. Directeur Kees Hagenaars wijdde maandag 28 november tijdens de oordeelsvormende raadsvergadering uit over de uitdagingen die de leerkrachten en de leerlingen moeten ondergaan.

De historische aula kan al maanden niet meer gebruikt worden, omdat die is verbouwd tot twee noodlokalen. Het dak is lek, maar het probleem wordt niet goed aangepakt, omdat dit te duur is aangezien de school binnenkort gesloopt gaat worden. Hagenaars: ,,De dakdekker mag alleen maar tijdelijke reparaties uitvoeren, dus het is dweilen met de kraan open.'' Op de diverse plafonds zie je grote kringen met waterschade. Ook is het personeel niet meer digitaal te bereiken, zo moest Hagenaars toegeven. De school heeft al wel 'de nieuwste laptops' aangeschaft, maar de wifi-installatie van de school communiceert niet met die laptops.

Hagenaars maakt het niet uit, of de gemeenteraad nu kiest voor het huidige bouwplan (brede school met daarnaast woningen) of het alternatieve plan van de Verontruste Hoogmadenaren (alleen een brede school). Als er maar snel een besluit wordt genomen, zodat het nieuwe schoolgebouw er kan komen. De politieke partijen PRO en D66 waren duidelijk; zij gaan voor de keuze om zowel de brede school als nieuwe woningen te realiseren op het terrein van Ter Does. Hierdoor is er nog één stem nodig van LKB, CDA of VVD voor een raadsmeerderheid. Fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) liet weten, dat haar partij het initiatief van de Verontruste Hoogmadenaren ondersteunt. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 12 december wordt een definitieve keuze gemaakt voor de brede schoolvariant.


Joep Derksen