Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2016

Wethouder stelt raad gerust

HOOGMADE > Voor de bouw van de brede school wordt 923.000 euro gehaald uit een gemeentelijk geldpotje, dat eigenlijk bestemd was voor de komst van een brede school in Roelofarendsveen/Oude Wetering. Dit leidde tot vraagtekens bij bijna alle politieke partijen. Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) liet weten, dat dit niet het einde van de komst van een brede school voor Roelofarendsveen en Oude Wetering betekent.


De gemeente zwemt niet in het geld en daarom moeten er volgens de wethouder ,,politieke keuzes gemaakt worden in prioritering van beschikbaar geld''. Schoonderwoerd: ,,Bij Roelofarendsveen / Oude Wetering is nog heel veel open. Daarom gaan we daar het geld weghalen. In 2018 weten we meer welke kant het in Roelofarendsveen op gaat. Dan kunnen we met een nieuwe kredietaanvraag bij u terug komen naar de raad.''