Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2016

Camperparkeren niet aangepakt

LISSE > Ook volgend voorjaar kunnen toeristen ongelimiteerd hun campers eenzijdig parkeren langs de Leidsevaart, ten noordwesten van de halfwegbrug. Het college van burgemeester en wethouders besloot dinsdag 6 december het huidige gedoogbeleid met een jaar te verlengen.


De gemeente heeft namelijk nog steeds geen alternatief voor de honderden campers die tijdens het Keukenhofseizoen naar dit dorp komen. Er bestaan weliswaar plannen voor het opzetten van een 'natuurlijke camping' op de voormalige vuilstortplaats (Loosterweg-Zuid 23). Maar die worden in ieder geval niet het komende half jaar gerealiseerd. De prullenbakken worden door medewerkers van de buitendienst tijdens het Keukenhofseizoen vaker geleegd, maar Boa's zullen ook regelmatig controleren of de toeristen zich aan de regels houden.