Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2016

Einde van rustzondag

Nieuwkoop > De kogel is definitief door de kerk. Voortaan mogen alle winkels ook op de zondagen open zijn van 06:00 uur tot 22:00 uur. Door dit raadsbesluit heeft Nieuwkoop definitief geen rustdag meer en kunnen de inwoners iedere dag van de week naar hartelust de winkels bezoeken om te kijken, kijken en kopen.


Gemeenteraadslid Jan Hardenberg (VVD) liet weten, dat de gemeente een besluit neemt, dat eigenlijk door de regering gedaan had moeten worden: 'De landelijke politiek heeft hier de ballen niet voor. Ze laten het over aan de gemeenteraden. Wij vinden het belangrijk dat de ondernemers geholpen moeten worden. Onze ondernemers kunnen de verantwoordelijkheid aan. Het zijn geen kleine kinderen, waar we op moeten passen.' Alle andere partijen waren voorstander van het einde van de rustzondag, uitgezonderd CDA en SGP/ChristenUnie. Raadslid Oosterhof (CDA) vond dat met de komst van de koopzondag sprake was van 'verarming. Onze ouders hebben gevochten voor een werkweek met minder werkuren. De zondag lijkt alleen om omzet en euro's te gaan en niet voor rust en samenzijn.'