Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2016

Mogelijk blauwe zone in Prins Hendrikstraat

LISSE > Bewoners van de Prins Hendrikstraat balen er enorm van, dat winkelpersoneelsleden hun auto's massaal in deze straat parkeren. Hierdoor kunnen de mensen hun auto niet meer neerzetten op de parkeerplek net voor hun huis. Enkele omwonenden zijn inmiddels al overgegaan tot drastische maatregelen. Zo zetten ze illegaal stoeltjes en bankjes op de parkeerplekken, om te voorkomen dat andere auto's op deze – voor iedereen beschikbare – parkeerplaatsen gezet worden.


Fractievoorzitter Roeland den Breejen (SGP/ChristenUnie) nam het woensdag 7 december tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën op voor de Prins Hendrikstraatbewoners. ,,Heel veel personeel van winkels parkeert daar hun auto's. Als je even weg rijdt, heb je gelijk geen plek meer. Bewoners zetten dan hun auto weg in de blauwe zone, vergeten dat hun auto daar staat en dan krijgen ze een prent aan hun broek.'' Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) liet weten, dat deze problemen een gevolg zijn van de grens van de blauwe zone; het gebied waar maar maximaal twee uur geparkeerd kan worden. ,,Ergens moet de blauwe zone stoppen. Wonen in het centrum heeft lusten en lasten. In het zuiden van de Poel is dat wat anders, maar daar woon je verder weg van de supermarkt. Ik wil kijken hoe we omgaan met de blauwe zone en dan nemen we de Prins Hendrikstraat ook mee.''