Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2016

Duurzame korting op bouwleges

Nieuwkoop > Een duurzaam huis bouwen scheelt volgend jaar in de kosten. Door een voorstel van D66 en VVD krijgen mensen, die een woning gaan bouwen met een 'energieprestatiecoëfficiënt van hoogstens 0', een korting op de bouwleges van 25%. Hierdoor hoeven de bouwers tot maximaal 2.500 euro minder te betalen om toestemming te krijgen voor hun woning.


Burgemeester Frans Buijserd waarschuwde nog wel, dat dit voorstel de gemeente veel geld kan gaan kosten, als plotseling alle nieuwe woningen volgens de duurzame normen gebouwd worden. Maar de raadsleden zagen het niet zo somber in. Raadslid Hoekstra concludeerde: 'Als dit (voorstel, JD) het eerste jaar 100.000 euro gaat kosten, kun je zeggen dat het een succes was en dat we er mee stoppen.' De raad gaat ieder jaar controleren hoeveel inwoners en projectontwikkelaars gebruik maken van de legeskorting.