Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Duo-expositie in Het Raam

HILLEGOM – In Het Raam (Prinses Irenelaan 16) vindt van 12 tot en met 23 december een bijzondere duo-expositie plaats. Kunstenaars Jacqueline Louz en Hannah Marks stellen hun prachtigste werken tentoon, waarbij de kunstwerken ook op elkaar zijn afgestemd.

Jacqueline Louz heeft zichzelf het kunstenaarsvak geleerd en werkt veel met klei: ,,Voor mij betekent dat vrijheid, energie, schoonheid, harmonie, plezier en rust'', zo laat Louz weten. Maar ook maakt ze kunstwerken met materialen als hout, textiel, ijzer en glad. Naast gebruiksvoorwerpen zijn ook prachtige abstracte werken en mensfiguren te zien. Symbool hierbij is de trotse, sterke vrouw, die zich niet schaamt om haar emoties te tonen; of het nu gaat om blijheid, verdriet of vechtlust.

Hannah Marks maakt furore met haar olieverfschilderijen en aquarellen. Inmiddels is zij de pensioengerechtigde leeftijd al gepasseerd, maar haar werken kenmerken zich door de 'jeugdige' manier van schilderen. Marks schildert ook in opdracht, zoals kinderportretten en zeegezichten. Tijdens de expositie kan ook met een aantal van deze werken kennis gemaakt worden.


De prachtige expositie van de beide kunstenaars is iedere werkdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur gratis te zien in het gebouw van Het Raam.