Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2016

Sociale huurwoningen op de schop

KAAG EN BRAASSEM > Woningbouwcorporatie MeerWonen wil in de jaren 2017 tot 2020 de duurzaamheid van haar woningvoorraad drastisch verbeteren. Hiervoor worden 'forse' investeringen gedaan, zo valt te lezen in het Meerjarenplan van MeerWonen.


Er is goed nieuws voor de huurders: ,,We stappen af van het uitgangspunt dat huurders altijd mee moeten betlaen aan duurzaamheidsmaatregelen. Onze ambitie is om te voldoen aan de ambities uit het energieakkoord om daarmee het milieu en de woonlasten van onze huurders te ontzien.'' MeerWonen wil de komende jaren extra sociale huurwoningen bouwen en kijkt daarbij ook naar mogelijkheden om leegstaande kantoren om te bouwen naar zelfstandige woningen. Ook wordt de komende jaren goed gekeken naar de huizen die tussen 1960 en 1980 zijn gebouwd; een deel hiervan is bij lange na niet duurzaam genoeg en moet worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwe sociale huurhuizen. Welke huizen dat zijn, wordt pas later bekend gemaakt.