Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2016

Eenpersoonshuishoudens betalen relatief veel

LISSE > Fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) vindt, dat eenpersoonshuishouden onevenredig zwaar belast worden, waar het gaat om de afvalstoffenheffing. Dit liet hij woensdag 7 december weten tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.


Op dit moment betalen deze eenpersoonshuishoudens de helft van meerpersoonshuishoudens. Maar volgens Mesman is dat niet terecht, omdat veel meerpersoonshuishoudens bestaan uit meer dan twee personen. En deze mensen zorgen voor meer dan het dubbele van het afval dan mensen die alleen thuis wonen, beargumenteerde Mesman. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) vond echter, dat meerpersoonshuishoudens ook meer afval scheiden. Volgens hem betaalt een eenpersoonshuishouden 'onderaan de streep', dus als alle gemeentelijke heffingen zijn meegenomen, juist niet de helft van wat een meerpersoonshuishouden moet bijdragen.