Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Eigen slogan voor gemeente

Nieuwkoop – De komende twee jaren gaat de gemeente honderdduizend euro bijdragen om Nieuwkoop te promoten. Het nieuw opgezette 'Netwerk Ontdek Nieuwkoop' (NON) moet deze taak op zich nemen. Ook ondernemers moeten in totaal 30.000 euro gaan meebetalen, zo is de bedoeling.

Voor het aanprijzen van de gemeente wordt volgend jaar een magazine uitgegeven, die ondernemers en toeristen er van moet overtuigen om naar Nieuwkoop te komen. Echt concrete plannen zijn er nog niet en ook de financiële onderbouwing ontbreekt, zo merkte raadslid Hoekstra (D66) tijdens een raadsvergadering op. Maar burgemeester Frans Buijserd liet hierop weten: 'Dit is de nieuwe manier van werken. Ik vind het niet zo belangrijk om tot in de puntjes geregeld te hebben, waar het geld naar toe gaat.'


In totaal moeten uiteindelijk tien projecten worden opgezet. Naast het versterken van recreatie en toerisme moet er een pakkende slogan over Nieuwkoop bedacht worden. In de stijl van 'Er gaat niets boven Groningen' of 'Leiden Stad van ontdekkingen'. De NON moet bekijken of er iets beters bedacht kan worden zoals 'Nieuwkoop; net iets voor u'. Maar ook moet het komende jaar duidelijk worden, wie de (potentiële) bezoekers zijn van deze gemeente, zodat 'het verhaal van Nieuwkoop' aan hen verteld kan worden.