Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2016

Hondenbelasting afgeschaft

Nieuwkoop > Wat de gemeenteraad van Kaag en Braassem niet lukte, is nu wel gebeurd in Nieuwkoop; de hondenbelasting is afgeschaft. Het initiatief van fractievoorzitter Hendriks (SBN) werd donderdag 1 december unaniem door de gemeenteraad gesteund.

Hendriks diende het voorstel in, samen met MPN/PN en VVD en riep de politiek op om de 'onzinbelasting' af te schaffen. Raadslid Tersteeg (MPN/PN) voegde hier aan toe, dat honden het sociaal samenzijn bevorderen. Hondeneigenaren komen elkaar namelijk tegen bij het uitlaten van hun viervoeters en maken dan regelmatig een praatje. Ook raadslid Van Belzen (SGP/ChristenUnie) steunde het voorstel. Hij vond het niet eerlijk om wel hondenbelasting te innen, terwijl er niets betaald moet worden door bijvoorbeeld katteneigenaren. 'Gelijke monniken, gelijke kappen', zo oordeelde Va nBelzen.

In 2008 had huidig wethouder Guus Elkhuizen al geprobeerd om de hondenbelasting af te schaffen. Indertijd ving hij bot, maar nu is zijn wens dus alsnog uitgekomen. Hij glimlachte na afloop van de raadsvergadering: 'De aanhouder wint.'


Joep Derksen