Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2016

'Stil staan bij het hier en nu'

LEIDEN – Een helder hoofd gaat samen met een helder hart. Hoe kan het toch, dat je een prettig leven hebt, al dan niet met partner en kinderen, maar toch niet gelukkig? Is dit nu het leven, waar je als kind zo naar uitkeek? Het is tijd, om op een andere manier tegen dingen aan te kijken en te ontdekken wie je werkelijk bent!

Taetske Kleijn kwam in 1993 in aanraking met het Clarity Proces van Jeru Kabbal en al jaren helpt ze hier nu met haar bedrijf Tsuki andere mensen mee. Zweverig is Kleijn helemaal niet; ze helpt mensen praktisch en concreet om tot heldere inzichten te komen voor hun dagelijkse leven. 'Hierdoor kun je stevig gegrond in het dagelijks leven staan en stap voor stap de blik op jezelf en de wereld verhelderen', zo licht ze toe. Onderdeel van dit proces is een krachtige ademmeditatie; de Quantum Light Breath (QLB).

Tsuki verzorgt meditaties en workshops. Op dinsdag 10 januari, vanaf 20:00 uur organiseert Tsuki een introductieavond, waar je voor slechts 7,50 euro een proefles QLB kunt volgen', zo glimlacht Kleijn warm. 'Ons hele leven lang slaan we vervelende ervaringen op, waarbij het lijkt of steeds hetzelfde je weer overkomt. Krijg je een nieuwe baan, blijkt daar wéér een lastige collega te zijn, die het bloed onder je nagels haalt. En waarom rijden die asociale bestuurders nou weer nét voor jouw auto?

Sinds 2000 is Kleijn fulltime Clairity Proces trainer en de QLB is hier een onderdeel van. 'Het is een actieve ademmeditatie op inspirerende muziek. Je ademt actief, waarbij je bewust bent van je ademhaling, die steeds krachtiger wordt. Je hoeft niet een uur stil te zitten, maar alle deelnemers houden hun ogen dicht en richten zich op hunzelf. Door het intenser ademhalen worden allerlei blokkades in je lichaam door de energie opgeruimd.'

Van 26 tot 29 januari wordt een driedaagse workshop gehouden. De kosten hiervoor zijn 345 euro per persoon, maar de deelnemers van Tsuki hebben een fonds voor minder draagkrachtige deelnemers opgericht. 'Ik probeer mensen te leren contact te maken met hun onbewuste patronen, waarbij we herinneringen bovenhalen, die ver weg zitten. Door de emoties te managen, kun je weer uit je negatieve spiraal of drukke leven komen, zodat weer kunt genieten van alles wat er wél is.'

Voor meer informatie: www.tsuki.org.

Tsuki meditatie en inzicht
Taetske Kleijn
Rijnsburgerweg 86
T: 071 517 3508